mega888

Cikkek

Lezajlott a szennyvízberuházás nyitórendezvénye


Ünnepélyes keretek között, 2013. március 21-én letették a „Tápió menti régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása” elnevezésű projekt “alapcsövét” Tápiószentmártonban. A csatornahálózat építési munkáinak szimbolikus megkezdését jelentő ünnepségen részt vett Dr. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Tápió-vidék településeinek polgármesterei, képviselői, a térség országgyűlési képviselői, a víziközmű társulat küldöttei, a csatornahálózat építést végző cégek vezetői és képviselői. A meghívottak létszáma elérte a 320 főt.

 

Az Európai Bizottság 2011. április 14-i ülésén döntött a „Tápió menti régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0021 azonosító számú nagyprojekt jóváhagyásáról, melynek eredményeképpen 20 településen (Bénye, Farmos, Jászfelsőszentgyörgy, Káva, Kóka, Mende, Nagykáta, Pánd, Sülysáp, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tóalmás, Újszilvás, Úri) kiépül a csatornahálózat. Ezen kívül 4 szennyvíztisztító telep létesül (Szentlőrinckáta, Sülysáp, Tápiószentmárton, Tápiószele) a nagykátai szennyvíztisztító telep kapacitása bővítésre kerül, illetve épül még egy központi komposztáló telep Nagykátán. A Tápiómenti Területfejlesztési Társulás beruházása esetén a 31 milliárd forintot meghaladó összköltségéből 24,3 milliárd forint az Európai Unió és a Magyar Állam támogatása.
Kocsi János a Társulás elnöke, Nagykáta város polgármestere szimbolikusan átadta a munkaterületet a kivitelezőknek. Lázár János államtitkár beszédében kiemelte, hogy a Tápió-vidéken zajlik jelenleg Magyarország legnagyobb szennyvízprojektje. A Kormány részéről kiemelt beruházásként kezelik a fejlesztést. Czerván György államtitkár, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy végre elindult ez a várva-várt beruházás. Kovács Norbert a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás projektigazgatója tájékoztatta az egybegyűlteket az előkészítő és a kiviteli munkákról. A kivitelezők a tavasz folyamán minden területen el kívánják kezdeni a csatornaépítést. A kivitelezés idejére türelmet és megértést kérnek minden érintettől. Az építkezés egésze előre láthatólag 24 hónapot vesz igénybe, a projekt teljes befejezése 2015 nyarán várható.

Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár

Hírös hulladékgazdálkodás

Közadatkereső

Tápiótérség csatorna

Monday the 29th. Mende Község Önkormányzata. Hostgator coupon - All rights reserved.