mega888

Eboltás 2022

Tisztelt kutyatartó Gazdák!

Ismét napirendre került a kutyák veszettség elleni oltása.

Az állategészségügyi hatóság felhívja a figyelmet a rókákról emberre és a háziállatokra (kutya, macska) terjedő veszettség járványügyi veszélyére. E veszély kizárólag a kutyák kötelező - valamint a macskák számára ugyan nem kötelező, de ajánlott - veszettség elleni rendszeres oltásával csökkenthető. A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008 (XII.20.) rendelet egyértelműen kimondja, hogy valamennyi három hónaposnál idősebb ebetveszettség ellen a tulajdonos saját költségén bármely szolgáltató állatorvossal köteles beoltatni az alábbiak szerint:

a három hónapos kort elérteket 30 napon belül, majd az első oltást követően 6 hónapon belül, ezt követően évenként.

A rendelet alapján az eb tartója köteles az állata állategészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvosnak bejelenteni, ha az állata a három hónapos kort elérte, elhullott vagy elkóborolt, vagy új tulajdonoshoz került.

A változást az új tartási helyen az állata állategészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvos felé az új tulajdonosnak is be kell jelentenie. A bejelentésnek tartalmaznia kell a veszettség elleni legutóbbi immunizálás, időpontját, helyszínét és az immunizálási végző állatorvos kamarai bélyegzőjének számát és nevét is. A bejelentés történhet az oltási könyv bemutatásával is.

 

EBOLTÁS 2022 I.

EBOLTÁS 2022 II.

 

 

 

Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár

Hírös hulladékgazdálkodás

Közadatkereső

Tápiótérség csatorna

Monday the 29th. Mende Község Önkormányzata. Hostgator coupon - All rights reserved.