mega888

Tájékoztató

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást, amely a közönségszavazatok alapján a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás – VÉSZ elnevezést kapta.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2013. november 25-én elindította az ingyenesen elérhető veszélyhelyzeti tájékoztató rendszert. A rendszer fejlesztése során a hivatásos katasztrófavédelem egy olyan új informatikai megoldást keresett, amely megfelel a mai kor igényeinek, eljuttat minden olyan információt a felhasználókhoz, amelyek segítik az állampolgári öngondoskodást, és nem utolsósorban a használók a lehető leggyorsabban és hiteles forrásból értesülnek az ország egészét, vagy egy-egy adott területet érintő veszélyhelyzetről, káreseményről a nap 24 órájában.

 

A VÉSZ-t a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei kezelik és látják el tartalommal, a felhasználók így nem csupán a katasztrófavédelem jelentősebb, éppen zajló beavatkozásairól, de a forgalmasabb útvonalakat érintő közúti balesetekről és útviszonyokról, Magyarország aktuális időjárási körülményeiről, valamint a veszélyhelyzeteket érintő tudnivalókról és teendőkről is első kézből értesülhetnek.

 

Az ingyenesen letölthető alkalmazás az Android, az iOS és a Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmentesen. További információk találhatóak a

 

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_veszelyhelyzeti_tajekoztato_rendszer

honlapon.

 

Az útrakelők készüljenek fel a téli időjárási helyzetre teli tankkal, takaróval, mobil telefonnal, enni-, innivalóval, és figyeljék a katasztrófavédelem közleményeit a Pest MKI honlapján http://pest.katasztrofavedelem.hu,a BM OKF hivatalos Facebook oldalán és a VESZ alkalmazásban folyamatosan megjelennek a legfontosabb információk.

 

Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár

Hírös hulladékgazdálkodás

Közadatkereső

Tápiótérség csatorna

Wednesday the 21st. Mende Község Önkormányzata. Hostgator coupon - All rights reserved.